• GRATIS VERZENDING VANAF 75 EURO & ACHTERAF BETALEN MOGELIJK
 • UITGEBREIDE KENNIS VAN VECHTSPORTEN
 • OP WERKDAGEN VOOR 15:00U BESTELD, ZELFDE DAG VERZONDEN
 • COMPLETE PRODUCTINFORMATIE
 • ASSORTIMENT MET PREMIUM MERKEN
Sluiten

Judobanden

Filteren
Filteren
Prijs
Kleur
Lengte in CM
Loading

12 producten

2 3 4 5 6
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Band Kids Wit
  Vanaf € 3,99
 2. Band kids Geel
  Vanaf € 3,99
 3. Band Kids Oranje
  Vanaf € 3,99
 4. Band Kids Groen
  Vanaf € 3,99
 5. Budo Band Wit
  Vanaf € 5,99
 6. Budo Band Rood
  Vanaf € 5,99
 7. Budo Band Zwart
  Vanaf € 6,99
 8. Budo Band Bruin
  Vanaf € 5,99
 9. Budo Band Blauw
  Vanaf € 5,99
 10. Budo Band Groen
  Vanaf € 5,99
 11. Budo Band Geel
  Vanaf € 5,99

12 producten

2 3 4 5 6
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Judobanden voor iedere judoka

Judo betekent in het Japans ‘zachte manier’, en is als krijgskunst rond 1882 ontworpen door Jigoro Kano. Judo is de basis van vele Oosterse vechtsporten, als symbool van respect en geweldloze zelfverdediging. En je respect voor de sport tonen begint met het dragen van een gepaste judogi. Daar is een judoband een onmisbaar onderdeel van. Zo laat je zien op welk niveau je zit en houd je je jas dichtgeknoopt, zoals dat hoort tijdens je training of toernooi.

Daarvoor wil je een judoband die soepel te knopen is, lang meegaat en prettig maar stevig om je middel zit.  Zodat jij vrij bent om je worpen, grondtechnieken en valtechnieken te laten zien. En zelfverzekerd de mat betreedt, ongeacht je niveau en tegenstander. 

Judobanden voor iedere judoka vind je daarom bij FightGearz: natuurlijk van het bekende vechtsportmerk Matsuru. Want met Matsuru weet je dat het goed zit met de kwaliteit van je band. En, minstens zo belangrijk: deze banden voldoen aan de eisen die BeNeLux judobonden stellen aan judobanden voor toernooien. Ze zijn van 100% hoogwaardig katoen en beschikbaar in verschillende lengtematen. Ook vind je bij ons judobanden voor kinderen. Stap vol zelfvertrouwen je dojo in met FightGearz!

Wat is de juiste judobanden volgorde?

Als je je afvraagt: ‘Welke judobanden zijn er eigenlijk?’, kijk dan naar de kleuren judobanden. De kleur van je judoband laat namelijk zien welke graad, ofwel niveau, je hebt behaald. In judo wordt verschil gemaakt tussen Kyu-graden (voor beginners) en Dan-graden (voor meesters). Tussen het stijgen in Kyu-graad zit minimaal 6 maanden, tussen iedere Dan-graad minimaal een jaar. Hieronder vind je de meest voorkomende judobanden volgorde in een handig schema.

De 6 Kyu-graden zijn de basis van judo. De witte band is de eerste band, en de zwarte band de hoogte band judo. Voor judoka’s tot 12 jaar worden gekleurde slippen gebruikt om tussentijdse vooruitgang aan te duiden: bijvoorbeeld een gele band met een oranje slip. Om als kind de volgende Kyu te behalen, moet je slippen van alle kleuren boven je huidige Kyu behaald hebben. Na het behalen van de zwarte band ga je over naar de Dan-gradatie.

De 10 Dan-graden zijn voor gevorderde en professionele judoka's. De eerste Dan is de zwarte band judo. Hierna volgen 5 zwarte banden met tot 5 witte strepen op de zwarte band, rood-wit geblokte banden en tot slot rode banden.

De 11e Dan-graad is de Juichidan, de brede witte band. Dit is een bijna mythische band, die tot nu toe alleen is uitgereikt aan de vader van judo: Jigoro Kano. 

In ons assortiment vind je judobanden van verschillende lengtematen, voor volwassenen en kinderen. Voor volwassenen zijn alle Kyu’s beschikbaar, voor kinderen de zesde Kyu (wit) tot de derde Kyu (groen). Kinderbanden zijn daarnaast dunner en makkelijker te knopen. Kies de kleur die hoort bij je graad en klaar ben je!

Bepalen welke maat judoband je nodig hebt

Net zoals bij judopakken is bepalen welke maat judoband je nodig hebt eenvoudig. Je telt namelijk 100 cm op bij de maat van je pak. Is je judopak maat 160 cm? Kies dan een judoband van 260 cm. 

Ben je tenger gebouwd, neem dan een judoband die een maat korter is dan je maatlengte judopak. Bijvoorbeeld een obi van 260 cm bij een maat judogi van 170 cm. Ben je stevig gebouwd, kies dan een maat langer dan je pak plus 100 cm. 

Benieuwd naar de maatvoering van judopakken? In ons assortiment vind je verschillende merken pakken die perfect passen bij onze judobanden en jouw behoeften op de mat. Ontdek jouw favoriete judopak en de maatvoering hier:

Jouw judoband kopen, natuurlijk bij FightGearz

Met onze jarenlange ervaring in Oosterse krijgskunsten weten wij wat je nodig hebt op de mat: een judogi die lekker zit, bewegingsvrijheid geeft en voldoet aan de eisen van de judobonden. Dat geldt voor al onze judopakken, en natuurlijk ook voor onze judobanden. Omdat je in onze webshop je volledige gi in één keer kunt kopen, en daarbij uit alle Kyu’s en meerdere lengtematen qua band kunt kiezen, ben je sneller en voordeliger klaar. Onze korte levertijd en ruime retourbeleid maken jouw goede vechtsportwinkel-ervaring bij ons helemaal af. Jouw judoband kopen, natuurlijk bij FightGearz!

Veelgestelde vragen over BJJ banden

 • Hoe moet je een judoband knopen?

  Een judoband knopen doe je het makkelijkst via het volgende stappenplan:

  1. Pak het midden van je obi en hou die voor je buik.
  2. Sla allebei de uiteinden in tegenovergestelde richting achter je rug om.
  3. Je hebt nu beide uiteinden weer voor je, waardoor je judoband nu bijna 2 keer om je middel heen geslagen is.
  4. Kruis de twee uiteinden over elkaar.
  5. Het uiteinde dat nu aan de bovenkant zit trek je aan de achterkant van de band tegen je middel aan omhoog.
  6. Maak nu van de twee uiteinden een platte knoop en trek deze strak aan. Klaar!
 • Hoeveel judobanden zijn er in totaal?

  Als je alle Kyu’s (6 graden) en Dans (10 graden) bij elkaar optelt, zijn er in totaal 16 judobanden. Dan is er nog de mythische 11e Dan-graad; de brede witte band, alleen postuum uitgereikt aan de bedenker van judo. Tussen ieder Kyu-graad examen zit minimaal 6 maanden, en tussen iedere Dan-graad examen een jaar of meer. 

 • Waar kun je het beste een judoband kopen?

  De beste judobanden vind je natuurlijk bij vechtsportwinkels. Hier zijn de kennis en expertise aanwezig die jou helpen om de obi te kiezen die hoort bij jouw niveau en maat. En laat FightGearz nou als online vechtsportwinkel gespecialiseerd zijn in vechtsportkleding van hoge kwaliteit! Daarom vind je bij ons judobanden én judopakken van Matsuru, een gerespecteerd vechtsportmerk. Jouw judoband kopen bij FightGearz is dus slim én handig, want je kunt je hele judo in één keer afrekenen. Weet je niet zeker welke maat of kleur band je nodig hebt? Dan helpen we je graag persoonlijk.